UUSSOSIALISMI NOUSEE

Sosialismi on kuollut. Neuvostoliitto romahti. Aate olisi ikään kuin mennyt samalla valtion katoamisen kanssa. Sosialismi voi kuitenkin hyvin. Suorastaan rehottaa.

Uusi sosialismi pyrkii poistamaan yhteiskunnassa olevat sortavat rakenteet. Niin todelliset kuin kuvitellut. Aate katsoo, että rakenteet ovat ihmisten luomus ja näin ollen rakennettavissa uudelleen.

Uudessa sosialismissa (critical race theory) työväenluokan sijaan on löydetty sorretut. Uusi sosialismi pyrkii poistamaan kaikki sortavat rakenteet yhteiskunnasta samaan tapaan kuin perinteisen sosialismin tarkoituksena oli hajottaa kapitalistinen sortojärjestelmä.

Tällä kertaa sosialismi ei rakenna uutta Neuvostoliittoa, vaan uutta Amerikkaa. USA:ta. Muu läntinen maailma kuuliaisena perässä. Jopa Suomessa uusi sosialismi on otettu käyttöön lähes riemusta hihkuen.

Uuden yhteiskuntaluokan rakenne ei perustu yksinomaan rotuun, jota sitäkään ei ole mitenkään määritelty, vaan siihen lukeutuvat kaikki ne, jotka kokevat tulleensa sorretuksi. Yhtenä suurena ryhmänä naiset, jotka kokevat itsensä miehen orjuuttamiksi. 

Naisasialiikkeellä on kautta historian ollut tiivis yhteys sosialismiin. Naisten lisäksi uusi yhteiskuntaluokka sisältää myös sukupuoliset vähemmistöt. Hallitusohjelmaan kirjattu intersektionaalinen feminismi näyttäytyy osana tätä uutta sosialistista ajattelua.

Uusi sosialismi käyttää oikeuslaitosta työkaluna sortajien kuriin saattamiseksi. Lainsäädäntö on tänä päivänä sosialistin työkalu. 

Advertisement
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s