YHTEISKUNNAN RAVISTELU

Ravisteliko pääministeri yhteiskuntaa juhlimisellaan? Näin näkyy väitetyn aina vastuullista mediaa myöten. Olettamuksena on, että Suomi on sellaisessa pysähtyneisyyden tilassa, että jonkinlaisen liikkeen aikaansaamiseksi yhteiskuntaa pitää ravistella. 

Jos näin on niin kaikki alkoholia nauttivat kansalaiset ravistelevat yhteiskuntaa. Valitettavasti kaikkea alkoholin nauttimista ei ole saatettu verkkoon kaikkien saataville. Potentiaalia paljon suurempaankin ravisteluun on siis olemassa.

Naisnäkökulma asiaan löytyy tietenkin mieshallitsijoiden juhlimisista, joissa alkoholi näyttelee merkittävää osaa. Tasa-arvon saavuttamiseksi myös naisen kuuluu juopotella. Ainakin nauttia alkoholia. Muuten tasa-arvo jää vajaaksi. 

Koska aika on muuttunut, niin ovat muuttuneet myös juhlimisen tavat. Ehkä tästäkin näkökulmasta pääministeri ravisteli yhteiskuntaa. Ennen hallitsijat ryyppäsivät kulttuuriväen kesken tai harjoittivat ystävyyttä ja yhteistyötä päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena valtioiden päämiesten kanssa poissa kansalaisten näköpiiristä. Tasa-arvo ei katso ryyppyseuraa sen enempää kuin paikkaakaan.

Ennen ei ollut maailmanlaajuista tietoverkkoa eikä mahdollisuutta saada yhteiskunnan ravistelua globaaliin levitykseen. Tänään se on mahdollista. Ennen ryyppääminen oli lapsilta kielletty, joten ravistelu näyttää koskevan myös hallitsemiseen liittyvää ikärakennetta. Nyt jo nuorikin voi vetää “lärvit”.

Näyttää myös siltä, että ravistelu koskee muutosta päihdyttävissä aineissakin. Siinä missä ennen lutrattiin viinalla, niin kiertävässä videossa vihjataan uudempiin päänsekoittimiin tunnetuksi tulleella termillä “jauhojengi”. Siinä annetaan ymmärtää, että boomereiden aika on ohi ja nuorisolla on uudet välineet onnistuneen juhlan aikaansaamiseksi.

Advertisement
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s