TALOUSPOLIITTINEN KAAKATUS ALKANUT

Tuskin on epidemia hieman hellittänyt otettaan, kun paluu arkeen alkaa. Ennenaikaisesti tosin. Talouspolitiikassa tämä merkitsee normaaliin porvarilliseen kaakatukseen palaamista. Jopa välikysymystä puuhataan. Jostakin syystä porvarit vieroksuvan jopa sitä, että hallitus jakaa rahaa porvareille itselleen. Eikä suinkaan vähän, vaan suorastaan budjettikehyksiä laventamalla.

Porvarillisen järjestyksen mukaan leikkausten pitäisi alkaa hallituksen kaavailuja nopeammin. Muuten talous ylikuumenee. Sitä ei ole kerrottu, mitä ylikuumeneminen tarkoittaa. Todellista taloudellista kasvuakaan ei ole nähty miesmuistiin. Leikkauksia puolestaan on tehty vuosikymmenten ajan eikä talous ole tehnyt muuta kuin supistunut. Siitäkin huolimatta, että keskuspankki syytää rahaa markkinoille ennätysmääriä.

Porvarillisen kaakatuksen mukaan Suomessa pitäisi leikata, mutta Euroopan elpymisväline sen sijaan pitäisi hyväksyä maksoi mitä maksoi, muuten taivas tipahtaa niskaan. Jos elpymisvälinettä ei hyväksytä, niin Euroopan talouskasvu ei lähde käyntiin eikä kasvua niin ollen synny Suomessakaan, sanotaan. Sen sijaan porvarien näkemyksen mukaan Suomessa vallitsee Euroopasta riippumaton taloudellinen tilanne, joka on suorastaan kuumenemisen asteella, ellei suorastaank kiehu.

Erityisen kummalliselta, suorastaan järkyttävältä, näyttää kristillisdemokraattien toiminta. Sen ymmärtää, jos porvari kaakattaa, mutta että kristillisetkin. Onkohan Sana ymmärretty väärin. Raamattu on allekirjoittaneelle vasemmistolainen teos, joten on vaikea ymmärtää puolueen umpiporvarillista kantaa. Lähtökohtaisesti Raamattu on köyhän asialla joskaan porvariakaan ei ole unohdettu: leiviskää ei pidä säilyttää tai kaivaan maahan, vaan sitä pitää kartuttaa.

Mediasta löytyy tieto, jonka mukaan porvari olettaa, että hallituksen toimien vuoksi talouskasvu kiihtyy tulevina vuosina ja tämä johtaisi muka velkaantumisen kasvuun. Minkä ihmeen logiikan perusteella? Eikö talouskasvu päinvastoin pienennä tarvetta velan ottamiseen? Ainoastaan ulkomaankaupan rakenteellinen vinous voisi selittää väitteen. Nimittäin, jos kasvun hedelmät karkaavat kaukomaille, niin niinhän siinä käy. Jotta Suomessa voisi elää, niin velkaa pitää ilmeisesti ottaa jatkossakin. Syömävelkaa peräti.

Porvarien kannattaisi rähjäämisen ja vastuunpakoilun sijaan ryhtyä luovaan ajatteluun eikä pelkästään hallituksen kaatamiseen.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s