SAAKO SUOMESSA LUKEA RAAMATTUA

Maailma on muuttunut. Näin kerrotaan. Joku on jopa sitä mieltä, että parempaan suuntaan. Tätä perustellaan implisiittisesti sillä, että rangaistukset ovat koventuneet ja entistä pienemmästä rikkeestä joutuu syytteeseen, ellei peräti tuomituksi. Rikkeetkin on jouduttu luomaan tyhjästä, koska rangaistuksenalaisia rikkeitä ei muinaisessa maailmassa ollut.

Jos rangaistavien tekojen määrä on lisääntynyt, niin onko maailma mennyt parempaan suuntaan? Eikö kysymys ole juuri päinvastaisesta? Rikollisuus ja pahuus on suorastaan lisääntynyt. Kyllä ennenkin kunnianloukkaus oli rangaistava teko samoin valehtelu. Nyt vain tekojen rikollisuuden aste on kohonnut potenssiin ja uusia rikoksia on kuin sieniä syksyisessä metsässä. Ja uusia rikoksia keksitään jopa palkkatyönä. Sitä vartenhan meillä on eduskunta, joka säätää nimenomaan lakeja. Eikä välttämättä aina edes kansan turvaksi, vaan näyttää enevästi siltä, että oma lehmäkin on ojassa tarpeettoman usein.

Erityisesti aatteisiin liittyvä säätely on ottanut kierroksia. Enää uskontoa ei saa julistaa, ainakaan siten, ettei siitä joku tunnistaisi kiihottamista. Uskontohan oli ennen lainsäädännön ja normaalin elämän perusta kunnes maallinen valta kohotti itsensä jumalaksi ja mestariksi ja ryhtyi ihmisen jokapäiväisen elämän tueksi ja turvaksi. Huumoria.

Tänään eivät jumalat kerro, mikä on hyvää ja mikä pahaa. Tänään sen tekee valtiopäiville kokoontunut eduskunta viisaudessaan. Siksi esimerkiksi saarnaamista, Sanan julistamista, ei enää sallita, koska se ei ole tasavaltalaisten lakien mukaista. Eipä siis ihme, että Sanan julistaminen on kielletty, kohta luultavasti myös Sanan lukeminen, koska se voi maallisen katsomuksen mukaan turmella ihmisen, uskon länsimaiseen demokratiaan. Lukemiseenhan liittyy oleellisena ajatus Sanan levittämisestä.

Jos uskontoon liittyvän sanan julistaminen kielletään, niin silloin pitäisi kieltää myös ”normaali” poliittinen ”läyhääminen”. Miksi sallia toreilla mesoaminen, miksi sallia netissä meuhkaaminen, miksi poliittiset mainoskampanjat? Nehän ovat kiihottamista parhaimmillaan, tai pahimmillaan. Kansa saa näistä kiihottamisista usein suorastaan harhaisen kuvan. Sitä pahemman mitä vääristyneemmin vastustajat näissä kiihotustilanteissa leimataan.

Mielestäni esimerkiksi kommunisteilla pitäisi olla ainakin saman verran oikeuksia lainsäädännössä kuin sukupuolisilla vähemmistöillä. Nykypäivän vasemmistolaista ei voi verrata entisaikojen hirmuhallitsijoihin, kuten maan tapa näyttää olevan erityisesti oikeistossa ja sen harjoittamassa kiihotuksessa ja mustamaalauksessa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s