KOHTI PERVERSSIÄ

Poliittinen taistelu yhteiskunnallisia epäkohtia vastaan tarkentuu ja uutta sanastoa syntyy päivittäin. Uusien termien myötä vakiintuneet ilmaukset kielletään. Oikeudenkäynnit ovat arkipäivää.

Intersektionaalisen feminismin valtaan tulon jälkeen ainoa ihmisryhmä, joka on syypää epäkohtiin on valkoihoinen mies, patriarkaatti. 

Naisia on kuitenkin enemmistö. Ja kun tähän lisätään erilaiset vähemmistöt ja rotujen edustajat, niin epäkohtien korjaamisen esteenä on enää patriarkaatti, valkoihoinen miesvähemmistö, jonka tapoja ja tottumuksia enemmistö kaventaa julkituomalla kauheuksia, joita tämän vähemmistön kerrotaan tekevän. Näin olivatpa väitteet tosia tai eivät.

Tyypillisiä patriarkaatin pahoja tekoja ovat alistaminen ja rodullistaminen. Alistamisessa ei uudemman näkemyksen mukaan ole kysymys työnjaosta, vaan naisen pitämisessä nyrkin ja hellan välissä. Rodullistaminen näyttäytyy lähinnä väärien nimisanojen käyttämisenä.

Ongelmien nykypäiväinen ratkaisu on neutraalistaminen. Pyrkimys poistaa sukupuoli. Ajatuksena on ilmeisesti käsitys, että sukupuoli on sosiaalinen konstruktio, joka voidaan konstruoida uudelleen. Sen jälkeen pahuutta tuovaa sukupuolta ei enää ole. 

Faktoilta näyttävät tosiasiat kierretään nimeämällä faktat uudelleen. Esimerkiksi avioliitto ei ole enää miehen ja naisen välinen liitto, vaan sukupuolineutraali konstruktio, jolloin käsitteen sisältö avartuu mahdollistamaan kaiken sen, mitä käsitteen halutaan mahdollistavan.

Neutraalistamalla saadaan yhteiskuntaan uudenlaiset roolit ja rooliodotukset. Ylipäätään uudenlaiset käyttäytymismallit. Tarkoitus on poistaa kaikki patriarkaattinen mieskäyttäytyminen ja siihen liittyvät käytännöt. Näiden kitkemiseen käytetään lainsäädäntöä ja perinteen kriminalisoimista.

Nykyään on ollut tapana puhua turvallisesta tilasta, jolla näkyy tarkoitetun tilaa, jossa ei ole patriarkaatin edustajaa läsnä. 

Edellä sanotun perusteella ongelma näyttää kääntyneen päälaelleen. Villi, sukupuolineutraaliksi itsensä kokeva tai luuleva enemmistö onkin liput liehuen möyhentämässä pientä sukupuolensa säilyttämään pyrkivää vähemmistöä lähes kaikin kuviteltavissa olevin keinoin.

Advertisement
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s