KUINKAS SITTEN KÄVIKÄÄN

Suomalaiset ovat kuuliaista kansaa. Auktoriteettiusko istuu lujassa, kuten uskon pitääkin. Valitettavasti uskon kohteesta voi olla eri mieltä. Jo pitkään yritysmaailmassa on elänyt usko, että omistajan edun maksimointi johtaa yleiseen hyvään ja on ehdoton edellytys sille, että valtakunta voi hyvin. Siitäkin huolimatta, ettei ole käsitystä edes siitä, mitä valtakuntaa tarkoitetaan, kun talous on globaali.

Ennen viimeisimpiä kunnallisvaaleja Kansallinen Kokoomus päätti olla ottamatta kantaa Euroopan elpymisvälineeseen, koska se näytti epäedulliselta Suomelle. Eritotenkin, kun koko väline perustui lisävelan ottamiselle. 

Nyt kuitenkin joukko yrityselämän johtohenkilöstöä katsoi, että elpymisväline pitää hyväksyä, koska muutoin Suomen, tai ainakin kysymyksessä olevien yritysten toimintaedellytykset heikkenevät, ellei välinettä hyväksytä. Käsky hyväksymiselle välitettiin maksettua mediaan hyväksikäyttäen, kuinka muuten. 

Koska vaatimus elpymisvälineen hyväksymiselle tuli näin korkealta taholta, niin eihän Kansalliselle Kokoomukselle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa kantansa. Niinpä sitten enemmistö porvareista äänesti välineen puolesta ja oli sitä mieltä, että lisää velkaa pitää ottaa. 

Lisävelan otto puolestaan merkitsee sitä, että Suomessa pitää ryhtyä pikaisiin toimiin julkisen velan kasvun hillitsemiseksi, jotta selviämme maksuistamme, joilla pidämme Euroopan pystyssä. Eikä tässä kaikki. Vaaditaan myös rakenteellisia uudistuksia, jotka edellyttävät ammattiyhdistysliikkeen heikentämistä ja siirtymistä niin kutsuttuun paikalliseen sopimiseen. 

Edellä sanotun tietäen Kansallisen Kokoomuksen vaaliteema julkisten menojen hillitsemiseksi kuulostaa tekopyhältä.  Kun vielä tiedetään, että omistajan etu painaa eniten maamme suurissa eteläisissä kaupungeissa, niin eipä ihme, että maakuntia ja sotea vastustetaan. 

Rikkaat kaupunkilaiset uhkaavat köyhtyä, jos terveyspalveluita ryhdytään jakamaan julkisin varoin myös maakuntiin. Helsinkihän ei esimerkiksi liene maakunta. Helsinkiä voinee pitää lähinnä ruhtinaskuntana eritotenkin, kun kaupunkiin saadaan uusi pormestari, ellei sitten tätä pormestarimallia saada millään järkisyyllä lakkautetuksi.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s