KRISTITYN VAINO

Ihmisoikeuksilla on ryhdytty yhä enenevästi kaventamaan kristinuskon asemaa yhteiskunnasta. Jopa osa kirkon omastakin väestä on hullaantunut “ihmisoikeusopista”, jonka mukaan ihmisoikeusjulistus on jotenkin parempi ilmoitus kuin Raamatun opetus.

Ihmisoikeuksia käytetään eettisinä ohjeina sille, miten eri valtioiden pitäisi taata kansalaisilleen nämä oikeudet. Raamatun ohjeita sen sijaan pidetään vanhentuneina. Menneen ajan ihmisen keksintönä. 

Kuitenkin nimenomaan ihmisoikeusjulistus on ihmisen kirjoittama. Sitä ei edes väitetä minkään jumalan tekemäksi eikä pyhäksi. Tästä näkökulmasta ihmisoikeusjulistusta voidaan pitää jopa raadollisena.

Ihmisoikeuksilla on pitkä historia ja varsinaisesti uskontoa vieroksuva asenne on alkanut valistuksen ajasta 1700 -luvulla, jolloin tieteet alkoivat kehittyä ja ihmisen järki alkoi uskoa ainoastaan konkreettisiin, aistein havaittaviin ilmiöihin. Ajalle oli tyypillistä myös epäusko auktoriteetteihin. 

Valistuksen ajan ideat johtivat vallankumouksiin eri puolilla maailmaa ja olivat alkuna liberaalin maailmankatsomuksen syntymiselle. Liberaalin ajattelun ytimessä on vapaa ihminen. Ihmisen oikeus toimia omien pyrkimystensä mukaisesti auktoriteettien näitä pyrkimyksiä rajoittamatta. Ajattelun tuloksena syntyivät myös niin kutsutut vapausoikeudet, joihin suurelta osin myös ihmisoikeudet perustuvat.

Ihmisoikeuksiin kuuluu myös uskonnonvapaus ja sananvapaus niin ikään. Mutta vaikka näin on, niin ihmisoikeuksilla on alettu rajoittaa niitä ihmisoikeuksia, jotka liittyvät kristillisen uskon harjoittamiseen.

Ihmisoikeuksista on tullut erilaisten vähemmistöjen työkalu uskontoaan harjoittavien ihmisten ihmisoikeuksien kaventamiseksi. On esitetty väittämiä, että ihmisellä pitää olla esimerkiksi oikeus päättää omasta ruumiistaan ja omasta elämästään, jotka ovat ilmeisessä ristiriidassa raamatullisen opetuksen kanssa. Raamatun mukaan ihminen on luotu mieheksi ja naiseksi, mutta tänä päivänä kerrotaan, ettei näin enää ole. Uskonnollisen sanoman julistamista puolestaan pidetään kiihottamisena. 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s