KOHTI POLIISIVALTIOTA

On ymmärrettävää, että vasemmistolaisesti ajatteleva ja vihertävä ihminen näkee, että nimenomaan yhteiskunnan on turvattava ihmisarvo. Ongelma piilee siinä, miten tämä turvaaminen toteutetaan. Poliisivaltiossa tietysti poliisivoimin, pitämällä ihmisiä silmällä ja ilmiantamalla. Vastakohta olisi sivistysvaltio, jos päästäisiin yhteisymmärrykseen siitä, millainen se olisi.

Valitettavasti näyttää siltä, että yhteiskunta kehittyy vauhdilla poliisivaltioksi. Yhä pienempiin rikkeisiin puututaan ja jos ei ole rikettä, niin se pitää keksiä. Esimerkkeinä vihapuhe, maalittaminen tai kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Liikenteeseen liittyvä säätely on jo asteella, että se vaatisi uudet mittarit, kun asteikko ei enää riitä. Sen sijaan uusia mittauspisteitä nousee kuin sieniä sateella.

Mitä on ihmisarvo? Ennen kaikkea mitä siihen luetaan kuuluvaksi? Pitääkö valtion rangaista kansalaista, joka katsoo minua mielestäni pahalla silmällä tai esittää kritiikkiä. Kuuluvatko tällaiset seikat ihmisarvoon. Eipä ihme, että tutkintoa suorittaessani sain pelkästään aurinkopalautetta. Oppilaitokseni oli joko aikaansa edellä tai pelkäsi rangaistusta. Monilla työpaikoilla sen sijaan kuulee sangen realistista palautetta, eikä median väsäämä kuva työttömästäkään mairittele.

Ihmisarvo näyttää olevan myös ajankohtakysymys ja asiaa ajetaan sangen epäsymmetrisin valtiollisin toimin. Työttömiä jahdataan olemassa olevan lainsäädännön rajoja hipoen ja jos tämä ei riitä niin uusia, entistä huonompia lakeja säätäen. 

Työttömiä saanee edelleenkin nimittää vakiintunein laatusanoin siitä kenenkään näköjään mieltään pahoittamatta. Vanhukset niin ikään ovat viimeisten tietojen mukaan taakka, joka aiheuttaa kestävyysvajeen. Siksi onkin virinnyt horina eutanasian helpottavasta vaikutuksesta intersektionaalisessa hengessä, varmaankin. Olisi hyvä, jos syyttäjä poimisi vaikkapa muutaman pääministerin syytetttyjen penkille, sekä jokusen työministerin. Uskovaisten jahtaaminen näyttää rappiolta.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s