TYÖLLISYYSHUMPPA KANSALLISEEN TAPAAN

Normaalilla järjellä varustettu ei ymmärrä miksi hallitus on ottanut kontolleen työllisyystavoitteen, jos valtio, julkinen sektori, ei itse toimi työnantajana. Mitään tällaista suunnitelmaa ei kuitenkaan ole esitetty. Sen sijaan on harhaanjohtavasti annettu ymmärtää, että työllisyyden kasvattaminen on tärkeää, jotta valtakuntaan saadaan verotuloja ja lainan tarvetta näin vähemmäksi.

Koska julkiselta sektorilta ei edellytetä työllistämistä, niin silloin työllistäminen jää yritysten tehtäväksi. Mutta kuten näkyy, mitään velvoitteita yrityksillekään ei ole asetettu henkilöstön suhteen.

Ainoa kohderyhmä ovat työttömät. Koko työllisyystavoite kumpuaa oletuksesta, että työttömillä on siksi mukavat oltavat, että tätä mukavuutta pitää heikentää, jotta halu pyrkiä työelämään kasvaa. Poliittiseen järkeen ei näy mahtuvan ymmärrys, ettei tässä työllisyys kasva yhtään, vaan ainoastaan työttömän elämäntilanne heikkenee.

Eikä tässä kaikki. Erityisesti porvarit ovat lyömässä vain lisää löylyä. Maahan pitäisi kaiken huipuksi tuoda lisää joutilasta väkeä entisten työttömien lisäksi. Parempi nimitys työllisyystavoitteelle on työttömyystavoite. Työllisyystavoitteen perustelut ovat sitä paitsi suoranaista valhetta. Ainoa monetaarinen hyöty löytyy sitä kautta, että työttömän etuuksia leikataan tavalla taikka toisella. Kertyneet varat tuskin menisivät yhteiseksikään hyväksi, vaan päätöksentekijöiden ehostamiseen tms, jotta naama ei näyttäisi niin rumalta kuin näyttää.

Tyhmin pää talousvaikuttajia vannoo tietysti tarjonnan nimeen ja väittää, että kun tehdään työttömiä tarpeeksi ja viedään heidän toimeentulonsa, niin työllisyys siitä ponnahtaa ennennäkemättömään kukoistukseen. Jos näin on, niin paras keino sen saavuttamiseksi on kaataa kaikki vielä pystyssä olevat yritykset. Näin saadaan työllisyystavoite suorastaan maksimoiduksi.

Nykyhallitus voi huoleti hellittää työllisyystavoitteestaan, koska paperikoneita suljetaan tulevien vuosien aikana sellainen määrä muusta vanhasta tuotannosta puhumattakaan, että muutaman sadan tuhannen työvoimareservi syntyy jo tästä. Ei reservin kasvattamiseksi tarvitse enää puolikuolleita ryhtyä kuntouttamaan. Vapaassa markkinataloudessa mikään ei estä työvoimaa liikkumasta, ilman että siihen mitään erillistä tuontiaktia tarvitaan.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s